Selecteer een pagina

PUUR

LOKAAL

VERRASSEND

PUUR

LOKAAL

VERRASSEND

PUUR

LOKAAL

VERRASSEND

PUUR

LOKAAL

VERRASSEND

KEUKEN

Met onze kaart willen wij laten zien welke (h)eerlijke producten er uit Nederland en onze omgeving komen.

Brood dat ‘s ochtens vroeg door Matthijs Boon gebakken wordt, vers geplukte seizoensgroenten van Angelique, biologische melk en kaas van Boy en Wendela en nog veel meer!

Wij gebruiken de dieren van kop tot staart en ook van de minder bekende delen maken we lekkere en verrassende gerechten.

Kevin

Kevin Renes is onze chef die voor jullie van al die mooie ingrediënten een gerecht maakt. Als hij niet in de keuken te vinden is dan is hij kruiden, bloemen en groente aan het plukken voor op het bord.

 

 

DINER

vanaf 17:30

 

Wij serveren een 4-gangen verrassingsmenu van dagverse ingrediënten. Geef je (di-)eetwensen (bij voorkeur bij het reserveren) aan ons door en dan gaan wij heerlijk voor jullie koken!

4-gangen €27.5

Kaasplank van Nederlandse kazen €11

Dessert €7.5

Bijpassend wijnarrangement?

€15

BINNENKORT:

Als de zon schijnt en het terras weer open is dan serveren wij ook English Pies. Hartige taartjes die een hele maaltijd zijn. We maken een variant met vlees en een vegetarische.

€19

LUNCH

van 12 tot 15

 

Soep van het Seizoen

met brood van Matthijs Boon

6

12 uurtje

Soep, broodje croquet en kleine salade

10

Uitsmijter

Op brood van Matthijs Boon
+ 1 per ingrediënt, keuze uit: jonge kaas van de Groene Griffioen, Coppa di Akkrum, Spek, rundertong, blauwe geitenkaas

8

Tosti     

Met biologische kaas van de Groene Griffioen, zuurdesembrood en tomatensalsa

+ 1 per ingrediënt, keuze uit: Coppa di Akkrum, Spek, rundertong, blauwe geitenkaas

5

Broodje Croquet

Op zuurdesembrood van Matthijs Boon met grove mosterd

Keuze uit: Holtkamp dubbeldoelkoe croquetten, Holtkamp groente bitterballen of Chef Thor Tartufo (zwarte truffel, eekhoorntjesbrood en roerei)

8

Broodje Garnalen Croquet

2 Holtkamp garnalencroquetten op zuurdesembrood van Matthijs Boon met limoenmayonaise

12

Broodje Frikandel Speciaal

Livar frikandelletjes op zuurdesembrood met mayonaise, curry en ui

7

Broodje Rundertong

Dun gesneden natuurrund tong met frisse salade en appel vinaigrette

8.5

Broodje Pulled Pork

14 uur op de BBQ gegaarde Livar varkensschouder

8.5

Pannenkoeken

van 12 tot 17

 Ons beslag maken wij van biologische melk, scharreleieren en natuurlijk het belangrijkste: meel. Ons meel komt uit de historische molen van IJsselstein: de Windotter. In samenwerking met de molenaar hebben wij een mix ontwikkeld van tarwe, boekweit, spelt, rogge, gerst, haver en mais. De Windotter is een oude vestigingsmolen uit 1732 die nog met echte molenstenen maalt. Ons meel is daardoor iets grover dan je misschien gewend bent, maar wel extra lekker!

 

 

Pannenkoek gemarineerde appeltjes

Appeltjes gebakken in kaneel, suiker en Grand Marnier met advocaat en slagroom

10

Pannenkoek met één ingredient

Nutella, Spek, Kaas, Appel, Slagroom

7.5

Pannenkoek met twee ingrediënten

Nutella, Spek, Kaas, Appel, Slagroom

8.5

Borrel

 

Wij zijn zelf groot fan van borrelen! Daarom hebben wij meer dan 25 verschillende Nederlandse speciaalbieren, een uitgebreide wijnkaart en natuurlijk de beste borrelhapjes.

Brood met dips

brood van Matthijs Boon met verschillende huisgemaakte dips

4.5

Holtkamp bitterballen (5st)

Draadjesvlees bitterballen van dubbeldoelkoe

6

Holtkamp groente bitterballen (5st)

6

Holtkamp kaas bitterballen (5st)

6

Livar mini Frikandelletjes (7st)

5

Chef Thor Tartufo bitterballen (5st)

Gevuld met roerei, zwarte truffel en eekhoorntjesbrood

6

Popcorn

Super lekkere gekruide biologische popcorn

4.5

Coppa di Akkrum

Dun gesneden Nederlandse ham naar stijl van de Coppa di Parma

7.5

Tong

Dun gesneden biologische rundertong met Amsterdams zuur

6.5

Gedroogde worst

Verschillende soorten, vraag ons naar de voorradige soorten

6

LEVERANCIERS

DE WINDOTTER

Korenmolen De Windotter behoort tot één van de grootste van Nederland en is na de restauratie sinds 1987 volledig in bedrijf. Molenaar Maarten Dolman voert het molenbedrijf en zijn vrouw Lia draagt zorg voor de molenwinkel en treedt op als gastvrouw in de theekoepel. Tientallen vrijwilligers voor het werk in de molen, de molenwinkel, het schrijven en rondbrengen van het ‘Windotternieuws’ en de vele ‘Participanten’ en ‘Vrienden van de Windotter’ dragen bij aan het succes van de molen.

VLEESCH&CO

Vleesch, zoals eerlijk vlees bedoeld is.

Ons grasgevoerd natuurvlees komt van biologisch gecertificeerde kuddes die hun hele leven lekker buiten lopen in Nederlandse natuurgebieden. Deze bestaan uit Schotse Hooglanders, Aberdeen Angus en Schoonebeeker Heideschapen die alleen maar gras, bloemetjes en lekkere kruiden eten. Bij de slager laten we het nog een paar weken rijpen, zodat het vlees dry-age is. Dat alles zorgt voor (h)eerlijk natuurvlees van blije koeien en schapen!

De dieren worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Vlees waarbij we met zekerheid kunnen zeggen dat het 100% zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen (E-nummers) en conserveringsmiddelen is. Daarbij is het gluten-, en allergenenvrij. De enige toevoeging zijn soms natuurlijke, biologische kruiden en specerijen.

DE LECKERE

Wij van De Leckere genieten van het leven.

In onze moderne brouwerij brouwen wij, sinds 1997, met passie karakteristieke, onderscheidende en vooral leckere bieren. Echt lekker bier met een eigen smaak voor de hedendaagse genieter.

100% biologisch

Ons gehele assortiment is uitsluitend 100% biologisch. Daarbij hebben wij een vast assortiment van elf bieren waarvan twee seizoensbieren. De namen van de bieren uit ons vaste assortiment verwijzen naar Utrecht. Tevens komen wij elk jaar met bijzondere Special Edition bieren, meestal maar eenmalig gebrouwen.

De Groene Griffioen

De Groene Griffioen is een biologische educatie- en kaasboerderij in Weesp. We hebben een kaasmakerij en boerderijwinkel. Op de boerderij hebben we eigen vee rondlopen: zo’n 55 koeien, 40 stuks jongvee, een stier en wat kippen! 

De koeien melken we twee keer per dag, ze lopen zo veel mogelijk buiten en van een deel van de melk maken we kaas. De rest van de melk wordt opgehaald en verwerkt door Royal Friesland-Campina.

In onze boerderij winkel verkopen we zelfgemaakte kaas en ook de melk en het vlees van onze koeien. Natuurlijk biologisch.

Matthijs Boon

Voor dag en dauw staat Matthijs in de bakkerij om voor u het lekkerste brood te bakken.

Dat doet hij met liefde en passie, en dat proef je! Elke dag zijn onze gezellige winkels gevuld met allerlei soorten brood. Zo is bijvoorbeeld ons dagelijks versgebakken Desem brood én 100% speltbrood inmiddels een begrip in Hilversum. En daar zijn we best trots op.