menu

Ons menu laat de mooiste producten uit de buurt en seizoen zien. Net geschoten wild door jager Bert, verse groente uit Angelique’s groentetuin, natuurvlees van Bauke en nog veel meer lokale leveranciers voorzien ons van de beste producten die Nederland te bieden heeft. 

Ons menu is een echte verrassing waarbij we veel gebruik maken van vergeten groenten, vreemde visjes uit de Noordzee en biologisch orgaanvlees. Pure gerechten zonder teveel poespas met kloppende smaken.

Reserveer nu snel een tafeltje 

LUNCH

DINER

Chefs menu

Wij serveren een meergangen verrassingsmenu van dagverse ingrediënten

SUPER WINTERSPECIAL PRIJZEN!

 • 4 gangen €40 €20
 • 5 gangen €45 €23
 • 6 gangen €50 €27

Dessert €7.5

Kaasplank van Nederlandse kazen €11

BORREL

ONZE BORRELKAART

Al onze kazen en vleeswaren komen uit Nederland. Zo veel mogelijk is biologisch en uit de buurt.

Heertjes 5st                                             6

Mini-rundvleescroquetten gevuld met scharrelrundvlees

 Groentemannekes 5st                        6

Veganistische groentebitterballen

 Madammekes 5st                                 6

Balletjes gevuld met belegen boerenkaas

 Garnaaltjes 3st                                       8

Garnalencroquetjes, gevuld met de beste Nederlandse Garnalen

 Brood met dips                                       5

Zuurdesemciabatta van Matthijs Boon met verschillende huisgemaakte dips/smeersels

  Spiering                                                     4.5

  Kleine gefrituurde visjes met knoflookdip

   

  LEVERANCIERS

  Vleesch & Co

  Vleesch, zoals eerlijk vlees bedoeld is.

  Ons grasgevoerd natuurvlees komt van biologisch gecertificeerde kuddes die hun hele leven lekker buiten lopen in Nederlandse natuurgebieden. Deze bestaan uit Schotse Hooglanders, Aberdeen Angus en Schoonebeeker Heideschapen die alleen maar gras, bloemetjes en lekkere kruiden eten. Bij de slager laten we het nog een paar weken rijpen, zodat het vlees dry-age is. Dat alles zorgt voor (h)eerlijk natuurvlees van blije koeien en schapen!

  De dieren worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Vlees waarbij we met zekerheid kunnen zeggen dat het 100% zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen (E-nummers) en conserveringsmiddelen is. Daarbij is het gluten-, en allergenenvrij. De enige toevoeging zijn soms natuurlijke, biologische kruiden en specerijen.

  De Leckere

  Wij van De Leckere genieten van het leven.

  In onze moderne brouwerij brouwen wij, sinds 1997, met passie karakteristieke, onderscheidende en vooral leckere bieren. Echt lekker bier met een eigen smaak voor de hedendaagse genieter.

  100% biologisch

  Ons gehele assortiment is uitsluitend 100% biologisch. Daarbij hebben wij een vast assortiment van elf bieren waarvan twee seizoensbieren. De namen van de bieren uit ons vaste assortiment verwijzen naar Utrecht. Tevens komen wij elk jaar met bijzondere Special Edition bieren, meestal maar eenmalig gebrouwen.

  ATL Seafood

  De allerbeste vis leveren aan horeca en catering, dát is de missie van ATL Seafood. Naast kwaliteit staan wij voor de waarden betrouwbaarheid, creativiteit, flexibiliteit en duurzaamheid. Onze vis wordt dagelijks vers gevangen en gekocht op de verschillende visafslagen. Verser kan niet!

  De Groene Griffioen

  De Groene Griffioen is een biologische educatie- en kaasboerderij in Weesp. We hebben een kaasmakerij en boerderijwinkel. Op de boerderij hebben we eigen vee rondlopen: zo’n 55 koeien, 40 stuks jongvee, een stier en wat kippen! 

  De koeien melken we twee keer per dag, ze lopen zo veel mogelijk buiten en van een deel van de melk maken we kaas. De rest van de melk wordt opgehaald en verwerkt door Royal Friesland-Campina.

  In onze boerderij winkel verkopen we zelfgemaakte kaas en ook de melk en het vlees van onze koeien. Natuurlijk biologisch.

  Korenmolen De Windotter

  Korenmolen ‘de Windotter’

  Korenmolen De Windotter behoort tot één van de grootste van Nederland en is na de restauratie sinds 1987 volledig in bedrijf. Molenaar Maarten Dolman voert het molenbedrijf en zijn vrouw Lia draagt zorg voor de molenwinkel en treedt op als gastvrouw in de theekoepel. Tientallen vrijwilligers voor het werk in de molen, de molenwinkel, het schrijven en rondbrengen van het ‘Windotternieuws’ en de vele ‘Participanten’ en ‘Vrienden van de Windotter’ dragen bij aan het succes van de molen.

  De molen is bijzonder voor de IJsselsteinse gemeenschap. De dagelijkse bedrijvigheid en de bijna altijd draaiende wieken zorgen ervoor dat het geen ‘koud’ monument is maar een dynamische werkende molen met een unieke positie in het Nederlands molenbestand.

  De producten van De Windotter zijn er voor de bakkers, restaurants, groothandels en thuisbakkers. De molen kan bezocht worden door toeristen, schoolklassen en iedereen die een kijkje willen nemen. In de theekoepel is ieder gezelschap tot 10 personen van harte welkom voor een zakelijke bijeenkomst of een persoonlijke lunch of high tea.

  Heeren van Loosdrecht

  DE HEEREN

   verkeerden in goed gezelschap

  op een steiger aan de Loosdrechtse Plas

  Een golf van stilte verplaatste zich

  Ze keken elkaar veelbetekenend aan

  Zo een croquette hadden zij nog nooit geproefd

  Een korst, knapperend als haardvuur

  Ragout als satijn over de tong

  Vleesch als het wonder der natuur

  De smaak passend bij een heer

  VAN LOOSDRECHT

  Matthijs Boon

  Voor dag en dauw staat Matthijs in de bakkerij om voor u het lekkerste brood te bakken.

  Dat doet hij met liefde en passie, en dat proef je! Elke dag zijn onze gezellige winkels gevuld met allerlei soorten brood. Zo is bijvoorbeeld ons dagelijks versgebakken Desem brood én 100% speltbrood inmiddels een begrip in Hilversum. En daar zijn we best trots op.