ETEN

Bij Restaurant de Molen werken wij zo veel mogelijk met prachtige Nederlandse seizoensproducten, waarvan veel biologisch en uit de buurt. Onze menukaart bestaat uit dagverse producten en wijzigt regelmatig. Wil je meer weten over onze leveranciers? Klik dan op de knop hier onder. 

Naast onze gewone lunch en dinerkaart hebben wij ook nog heerlijke pannenkoeken. Vorig jaar hebben wij nog met onze pannenkoeken de 3e prijs gewonnen voor De Lekkerste Pannenkoek van Nederland!

Wij zijn geopend van woensdag tot en met zondag voor lunch en diner.

LUNCH

Salade Meloen 12
Met Brabantse ham, gekarameliseerde honing en zwarte peper vinaigrette

Caesar Salad 12
Met BBQ kip, overjarige kaas, croutons en knoflookdressing

Broodje Hamburger 12
Hamburger van natuurrund op een broodje met biologische kaas, tomaat, spek, BBQ saus en frieten

Lamsworstje met witte Boontjes 12
Schoonebeeker heidelamsworstje met witte boontjes, bacon, paddenstoelen, lavasboter en zacht gegaarde ei-dooier

Steak 19
Wisselende steak van natuurrund met chimichurri, daggroentes en frieten

Broodje Croquet 9
2 scharrelrundvleescroquetten op zuurdesembrood met mosterdmayonaise

Broodje Groentemannekes 9
5 veganistische groentebitterballen op zuurdesembrood met mosterdmayonaise

Broodje Garnalencroquet 11
3 garnalencroquetjes, gevuld met de beste Nederlandse garnalen, op een zuurdesembrood met mosterdmayonaise

Broodje Pulled Pork 8.5
Zuurdesemciabatta tjokvol met 14 uur op onze BBQ gegaarde pulled pork & huisgemaakte BBQ saus

Broodje jonge of oude Kaas 6.5
Zuurdesemciabatta van Matthijs Boon met biologische kaas van de Groene Griffioen, tomaat en mosterd

Broodje Carpaccio 9
Zuurdesemciabatta van Matthijs Boon, Carpaccio van Natuurrund, kappertjes, sjalot en biologische oude kaas

Broodje Omelet 9
Zuurdesemciabatta van Matthijs Boon met Omelet met Brabantse Ham en jonge Kaas

DINER

VOOR

  • Tarte Tatin met Geitenkaas 7
  • Salade met Meloen en Brabantse Ham 7
  • Salade met rilette van Schipholgans 7
  • Klassieke steak tartaar 7
  • Scheermessen van de BBQ met chimichurri 7

HOOFD

  • Schelvis met botersaus 19
  • Wisselende Steak van Natuurrund met rode wijnjus 19
  • Salade Carpaccio 15
  • Knolselderij met Botersaus en overjarige Kaas 15
  • Schipholgans met rode Wijnjus 19
  • Broodje Hamburger met spek, kaas en BBQsaus 15
  • Witte boontjes met paddestoelen, lavasboter en ei 15

NA

  • Tartelette met bramen en gele room 7
  • Nederlands kaasplankje 8
  • Nutella cheesecake met ijs 6
  • Pruimen en karameltaart met ijs 6
  • Appeltaart met ijs 6

Wij werken met veel dagverse producten, daardoor kan het voorkomen dat onze menukaart op onze website niet helemaal gelijk is aan de dinerkaart.

PANNENKOEKEN

ONS BESLAG

Maken wij van weidemelk, scharreleieren en natuurlijk het belangrijkste; meel. ons meel komt uit de Historische molen van IJsselstein: de Windotter. In samenwerking met de molenaar hebben wij een mix ontwikkeld van tarwe, boekweit, spelt, rogge, gerst, haver en mais. De Windotter is een oude vestigingsmolen uit 1732 die nog met echte Molenstenen maalt. Ons meel is daardoor iets grover dan je misschien gewend bent, maar wel extra lekker!

Pannenkoek                                    6.5

Uit te breiden met de onderstaande ingrediënten

Kinderpannenkoek                        4.75

Uit te breiden met de onderstaande ingrediënten

Vlees

  • Spek +1
  • Brabantse Ham +1.5
  • BBQ pulled pork +2
  • Kippendijen +2

Zoet

  • Nutella +1
  • Appel +1
  • Rozijnen +1
  • Jam +1
  • IJs +1.75
  • Vers fruit +2.5
  • Slagroom +1

Hartig

  • Champignons +1
  • Ui +1
  • Olijven +1
  • Tomaat +1
  • Radijs +1

Kaas

  • Jonge kaas +1
  • Geitenkaas +2
  • Blauwe kaas +2 

Sauzen

  • BBQ +1
  • Chimichurri +1

VOOR DE KINDEREN

Fruitgezichtje 6.5
Met Nutella en slagroom

Fruitgezichtje 6
Met slagroom

SPECIALITEITEN

De Kaaskop 14
Jonge Kaas, blauwe kaas, tomaat, ui en olijven

Het kippetje 14
Jonge kaas, kippendijen, ui, radijs en chimichurri

Bokkie 14
Spek, geitenkaas, ui en balsamicostroop

Het slome Biggetje 14
BBQ pulled pork, jonge kaas, radijs en BBQsaus

De Zomerzoen 12
Vers fruit, slagroom en yoghurt-citroenijs

LEVERANCIERS

Vleesch & Co

Vleesch, zoals eerlijk vlees bedoeld is.

Ons grasgevoerd natuurvlees komt van biologisch gecertificeerde kuddes die hun hele leven lekker buiten lopen in Nederlandse natuurgebieden. Deze bestaan uit Schotse Hooglanders, Aberdeen Angus en Schoonebeeker Heideschapen die alleen maar gras, bloemetjes en lekkere kruiden eten. Bij de slager laten we het nog een paar weken rijpen, zodat het vlees dry-age is. Dat alles zorgt voor (h)eerlijk natuurvlees van blije koeien en schapen!

De dieren worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Vlees waarbij we met zekerheid kunnen zeggen dat het 100% zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen (E-nummers) en conserveringsmiddelen is. Daarbij is het gluten-, en allergenenvrij. De enige toevoeging zijn soms natuurlijke, biologische kruiden en specerijen.

De Leckere

Wij van De Leckere genieten van het leven.

In onze moderne brouwerij brouwen wij, sinds 1997, met passie karakteristieke, onderscheidende en vooral leckere bieren. Echt lekker bier met een eigen smaak voor de hedendaagse genieter.

100% biologisch

Ons gehele assortiment is uitsluitend 100% biologisch. Daarbij hebben wij een vast assortiment van elf bieren waarvan twee seizoensbieren. De namen van de bieren uit ons vaste assortiment verwijzen naar Utrecht. Tevens komen wij elk jaar met bijzondere Special Edition bieren, meestal maar eenmalig gebrouwen.

ATL Seafood

De allerbeste vis leveren aan horeca en catering, dát is de missie van ATL Seafood. Naast kwaliteit staan wij voor de waarden betrouwbaarheid, creativiteit, flexibiliteit en duurzaamheid. Onze vis wordt dagelijks vers gevangen en gekocht op de verschillende visafslagen. Verser kan niet!

De Groene Griffioen

De Groene Griffioen is een biologische educatie- en kaasboerderij in Weesp. We hebben een kaasmakerij en boerderijwinkel. Op de boerderij hebben we eigen vee rondlopen: zo’n 55 koeien, 40 stuks jongvee, een stier en wat kippen! 

De koeien melken we twee keer per dag, ze lopen zo veel mogelijk buiten en van een deel van de melk maken we kaas. De rest van de melk wordt opgehaald en verwerkt door Royal Friesland-Campina.

In onze boerderij winkel verkopen we zelfgemaakte kaas en ook de melk en het vlees van onze koeien. Natuurlijk biologisch.

Korenmolen De Windotter

Korenmolen ‘de Windotter’

Korenmolen De Windotter behoort tot één van de grootste van Nederland en is na de restauratie sinds 1987 volledig in bedrijf. Molenaar Maarten Dolman voert het molenbedrijf en zijn vrouw Lia draagt zorg voor de molenwinkel en treedt op als gastvrouw in de theekoepel. Tientallen vrijwilligers voor het werk in de molen, de molenwinkel, het schrijven en rondbrengen van het ‘Windotternieuws’ en de vele ‘Participanten’ en ‘Vrienden van de Windotter’ dragen bij aan het succes van de molen.

De molen is bijzonder voor de IJsselsteinse gemeenschap. De dagelijkse bedrijvigheid en de bijna altijd draaiende wieken zorgen ervoor dat het geen ‘koud’ monument is maar een dynamische werkende molen met een unieke positie in het Nederlands molenbestand.

De producten van De Windotter zijn er voor de bakkers, restaurants, groothandels en thuisbakkers. De molen kan bezocht worden door toeristen, schoolklassen en iedereen die een kijkje willen nemen. In de theekoepel is ieder gezelschap tot 10 personen van harte welkom voor een zakelijke bijeenkomst of een persoonlijke lunch of high tea.

Heeren van Loosdrecht

DE HEEREN

 verkeerden in goed gezelschap

op een steiger aan de Loosdrechtse Plas

Een golf van stilte verplaatste zich

Ze keken elkaar veelbetekenend aan

Zo een croquette hadden zij nog nooit geproefd

Een korst, knapperend als haardvuur

Ragout als satijn over de tong

Vleesch als het wonder der natuur

De smaak passend bij een heer

VAN LOOSDRECHT

Matthijs Boon

Voor dag en dauw staat Matthijs in de bakkerij om voor u het lekkerste brood te bakken.

Dat doet hij met liefde en passie, en dat proef je! Elke dag zijn onze gezellige winkels gevuld met allerlei soorten brood. Zo is bijvoorbeeld ons dagelijks versgebakken Desem brood én 100% speltbrood inmiddels een begrip in Hilversum. En daar zijn we best trots op.