DUURZAAM ONDERNEMEN

Wij proberen met Restaurant de Molen zo duurzaam mogelijk te ondernemen. Hieronder kan je lezen wat we toe nu allemaal gedaan . Heb jij nog een leuk idee/product, laat het ons dan weten!

Bar & Restaurant

  • Onze producten komen allemaal uit Nederland en zo veel mogelijk uit de regio
  • Al ons rund en lamsvlees is biologisch en hebben hun hele leven buiten gestaan in natuurgebieden
  • Ons varkensvlees komt van Livar scharrelvarkens
  • Onze groentes worden geleverd door Angelique uit Loosdrecht, ze plant en plukt zelf en gebruikt geen bestrijdingsmiddelen
  • Wij gebruiken RVS rietjes
  • Wij gebruiken enkel schoonmaakmiddelen en zeep met een milieukeurmerk

Afval & Recycling

  • In onze keuken scheiden wij papier, plastic, groen en rest
  • Onze leveranciers leveren zo veel mogelijk in kratten
  • Onze servetten en bestekzakjes zijn composteerbaar
  • We gebruiken zo min mogelijk wegwerp servies
  • Ons koffieprut gebruiken wij om te bemesten

    Energie & Water

    • Wij warmen ons restaurant en de schuur met pelletkachels, deze worden gestookt met zaagrestjes
    • Ons restaurant is voorzien van 33 zonnepanelen
    • Al onze lampen zijn LED-lampen
    • Wij willen op korte termijn van het gas af
    • Ons woon-werkverkeer doen wij met een elektrische auto
    • Onze toiletten zijn voorzien van waterbesparende kranen

      Groen & Terrein

      • Onze buurman houdt het groen rondom onze parkeerplaats bij met de zijs. Hierdoor kan er selectief gemaaid worden en dat is weer goed voor de bio diversiteit
      • De beplanting van onze terrassen is gedaan met inheemse planten zodat wij opgaan in het natuurgebied
      • Wij bespuiten niet
      • Achter de schuur ligt een grote grashoop, hier kunnen slangen in nesten en wij kunnen met de compost onze tuin mee bemesten
      • Komend voorjaar leggen wij ook onze eigen moestuin aan