Diner & borrel

Bij Restaurant de Molen werken wij zo veel mogelijk met prachtige Nederlandse seizoensproducten, waarvan veel biologisch en uit de buurt. Onze menukaart bestaat uit dagverse producten en wijzigt regelmatig. Wil je meer weten over onze leveranciers? Klik dan op de knop hier onder. 

Wij zijn geopend van woensdag tot en met zondag voor lunch en diner.

DINER

ONZE MENUKAART

Wij schrijven dagelijks onze menukaart op een groot krijtbord. Hiernaast/onder vind je onze menukaart voor vandaag.

    Wij werken met veel dagverse producten, daardoor kan het voorkomen dat onze menukaart op onze website niet helemaal gelijk is aan de dinerkaart.

    BORREL

    ONZE BORRELKAART

    Al onze kazen en vleeswaren komen uit Nederland. Zo veel mogelijk is biologisch en uit de buurt.

    Heertjes 5st                                             6

    Mini-rundvleescroquetten gevuld met scharrelrundvlees

     Groentemannekes 5st                        6

    Veganistische groentebitterballen

     Madammekes 5st                                 6

    Balletjes gevuld met belegen boerenkaas

     Garnaaltjes 3st                                       8

    Garnalencroquetjes, gevuld met de beste Nederlandse Garnalen

     Brood met dips                                       5

    Zuurdesemciabatta van Matthijs Boon met verschillende huisgemaakte dips/smeersels

      Grote Borrelplank                                    18

      Laat je door ons verwennen en bestel onze uitgebreide borrelplank.

      LEVERANCIERS

      Vleesch & Co

      Vleesch, zoals eerlijk vlees bedoeld is.

      Ons grasgevoerd natuurvlees komt van biologisch gecertificeerde kuddes die hun hele leven lekker buiten lopen in Nederlandse natuurgebieden. Deze bestaan uit Schotse Hooglanders, Aberdeen Angus en Schoonebeeker Heideschapen die alleen maar gras, bloemetjes en lekkere kruiden eten. Bij de slager laten we het nog een paar weken rijpen, zodat het vlees dry-age is. Dat alles zorgt voor (h)eerlijk natuurvlees van blije koeien en schapen!

      De dieren worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Vlees waarbij we met zekerheid kunnen zeggen dat het 100% zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen (E-nummers) en conserveringsmiddelen is. Daarbij is het gluten-, en allergenenvrij. De enige toevoeging zijn soms natuurlijke, biologische kruiden en specerijen.

      De Leckere

      Wij van De Leckere genieten van het leven.

      In onze moderne brouwerij brouwen wij, sinds 1997, met passie karakteristieke, onderscheidende en vooral leckere bieren. Echt lekker bier met een eigen smaak voor de hedendaagse genieter.

      100% biologisch

      Ons gehele assortiment is uitsluitend 100% biologisch. Daarbij hebben wij een vast assortiment van elf bieren waarvan twee seizoensbieren. De namen van de bieren uit ons vaste assortiment verwijzen naar Utrecht. Tevens komen wij elk jaar met bijzondere Special Edition bieren, meestal maar eenmalig gebrouwen.

      ATL Seafood

      De allerbeste vis leveren aan horeca en catering, dát is de missie van ATL Seafood. Naast kwaliteit staan wij voor de waarden betrouwbaarheid, creativiteit, flexibiliteit en duurzaamheid. Onze vis wordt dagelijks vers gevangen en gekocht op de verschillende visafslagen. Verser kan niet!

      De Groene Griffioen

      De Groene Griffioen is een biologische educatie- en kaasboerderij in Weesp. We hebben een kaasmakerij en boerderijwinkel. Op de boerderij hebben we eigen vee rondlopen: zo’n 55 koeien, 40 stuks jongvee, een stier en wat kippen! 

      De koeien melken we twee keer per dag, ze lopen zo veel mogelijk buiten en van een deel van de melk maken we kaas. De rest van de melk wordt opgehaald en verwerkt door Royal Friesland-Campina.

      In onze boerderij winkel verkopen we zelfgemaakte kaas en ook de melk en het vlees van onze koeien. Natuurlijk biologisch.

      Korenmolen De Windotter

      Korenmolen ‘de Windotter’

      Korenmolen De Windotter behoort tot één van de grootste van Nederland en is na de restauratie sinds 1987 volledig in bedrijf. Molenaar Maarten Dolman voert het molenbedrijf en zijn vrouw Lia draagt zorg voor de molenwinkel en treedt op als gastvrouw in de theekoepel. Tientallen vrijwilligers voor het werk in de molen, de molenwinkel, het schrijven en rondbrengen van het ‘Windotternieuws’ en de vele ‘Participanten’ en ‘Vrienden van de Windotter’ dragen bij aan het succes van de molen.

      De molen is bijzonder voor de IJsselsteinse gemeenschap. De dagelijkse bedrijvigheid en de bijna altijd draaiende wieken zorgen ervoor dat het geen ‘koud’ monument is maar een dynamische werkende molen met een unieke positie in het Nederlands molenbestand.

      De producten van De Windotter zijn er voor de bakkers, restaurants, groothandels en thuisbakkers. De molen kan bezocht worden door toeristen, schoolklassen en iedereen die een kijkje willen nemen. In de theekoepel is ieder gezelschap tot 10 personen van harte welkom voor een zakelijke bijeenkomst of een persoonlijke lunch of high tea.

      Heeren van Loosdrecht

      DE HEEREN

       verkeerden in goed gezelschap

      op een steiger aan de Loosdrechtse Plas

      Een golf van stilte verplaatste zich

      Ze keken elkaar veelbetekenend aan

      Zo een croquette hadden zij nog nooit geproefd

      Een korst, knapperend als haardvuur

      Ragout als satijn over de tong

      Vleesch als het wonder der natuur

      De smaak passend bij een heer

      VAN LOOSDRECHT

      Matthijs Boon

      Voor dag en dauw staat Matthijs in de bakkerij om voor u het lekkerste brood te bakken.

      Dat doet hij met liefde en passie, en dat proef je! Elke dag zijn onze gezellige winkels gevuld met allerlei soorten brood. Zo is bijvoorbeeld ons dagelijks versgebakken Desem brood én 100% speltbrood inmiddels een begrip in Hilversum. En daar zijn we best trots op.